E-mail

info@tandartspraktijkroele.nl

Controles

Periodieke controles

Voor het krijgen en behouden van een gezond gebit is een goede mondhygiëne noodzakelijk. Maar ook het constateren van problemen in een vroeg stadium is erg belangrijk. Het kan namelijk voorkomen dat u niet weet dat er bijvoorbeeld een gaatje of ontstoken tandvlees is ontstaan. Het komt veel voor dat u klachtenvrij rondloopt terwijl uw tandbederf met de dag verergert. Op lange termijn kan dit zelfs leiden tot het verliezen van uw tanden en/of kiezen. Met een halfjaarlijkse controle kunnen deze problemen preventief aangepakt worden.

Tijdens de periodieke controle wordt gekeken of er afwijkingen zijn in uw tanden en kiezen, tandvlees, slijmvliezen, kauwstelsel of andere ziekteprocessen. De tandarts onderzoekt de status van uw tandvlees aan de hand van een DPSI meting. Ook neemt uw tandarts samen met u uw algehele gezondheid door. Er wordt gekeken of u gaatjes heeft of dat er ontstekingen zijn die zo snel mogelijk behandeld moeten worden.

Als uw gebit gezond tandvlees heeft en nauwelijks plak of tandsteen dan kan de tandarts of de preventieassistente het ook verwijderen tijdens de controle. Indien er een tandvleesprobleem wordt gedetecteerd, kan deze behandeld worden tijdens een vervolgafspraak (zie professionele gebitsreiniging).

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat met alleen visuele controle meer dan helft van het tandbederf tussen de tanden en kiezen veel te laat wordt opgemerkt. Om er zeker van te zijn dat gebitsproblemen tijdig worden gesignaleerd, maken wij vrijwel altijd, afhankelijk van het risico dat u loopt op tandbederf, om de twee jaar röntgenfoto’s van het gebit. Door een foto te maken van het gebit signaleren wij voortijdig ieder verborgen gaatje, een ontsteking in de kaak of botafbreuk.

Wij raden aan om twee keer per jaar langs de tandarts en mondhygiëniste te gaan voor een controle. Indien er tijdens de controle problemen worden geconstateerd, kunnen wij hier snel op inspelen.

Scroll naar boven

WIJZIGING OPENINGSTIJDEN

Gewijzigde openingstijden en telefonische bereikbaarheid donderdag en vrijdag.