E-mail

info@tandartspraktijkroele.nl

Kroon en brug

Wanneer uw tand gevuld is of wanneer deze verzwakt is door een breuk of wortelkanaalbehandeling, heeft dit gevolgen voor de sterkte van uw tanden. Hoe groter vullingen in uw tand plaatsvinden, des te zwakker uw tand is. Om te voorkomen dat uw tand of kies breekt en daardoor permanent verloren is kan het nodig zijn een kroon te maken. Met de laatste technieken zijn uw kroon en brug zeer sterk maar zijn ze ook vrijwel niet van echte tanden te onderscheiden.

Wat is een kroon?

Een kroon is een speciale overkapping van porselein of zirkonium, die over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies wordt aangebracht. Kronen voorkomen het afbreken van zwakke tanden. De kroon bestaat uit één stuk en geeft meer stevigheid en bescherming aan de tand of kies. De tandarts zorgt dat de kroon wordt aangepast aan de vorm en kleur van uw eigen tand of kies. Daardoor blijft het een natuurlijk geheel en past het goed in uw gebit.

Tegenwoordig zijn kronen wit en u zult niet gauw kronen tegenkomen met een donker randje. Alleen in enkele gevallen is het noodzakelijk om metaal in een kroon te gebruiken.

Wat zijn bruggen?

Het kan zijn dat u een tand verloren heeft. Wanneer het niet mogelijk is om een implantaat te plaatsen ter vervanging van de tand of kies dan kunt u ervoor kiezen om het ontstane gat in de tandenboog op te vullen door middel van een brug. Uw tanden aan beide kanten van het gat worden voorzien van kronen. Tussen deze kronen zal vervolgens een brug geplaatst worden om de missende tand te vervangen.

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug verloopt in stappen, waarvoor meerdere bezoeken aan uw tandarts nodig zijn.

Scroll naar boven

WIJZIGING OPENINGSTIJDEN

Gewijzigde openingstijden en telefonische bereikbaarheid donderdag en vrijdag.