E-mail

info@tandartspraktijkroele.nl

Hoe poets ik de tanden van mijn kinderen

Poets het gebit twee keer per dag gedurende twee minuten. Begin direct met tandenpoetsen wanneer de eerste tandjes doorbreken. Vanaf ongeveer zes jaar kunnen kinderen zelfstandig tandenpoetsen.

Poets de tanden van uw kind nog één keer per dag na tot zij een leeftijd van ca. 10 jaar hebben.
Neem bij het napoetsen van het gebit extra de tijd zodat de doorbrekende tanden en kiezen ook goed verzorgd worden.

Gebruik bij kinderen een speciale tandenborstel. Deze bevat een kleine kop en zachte haren. Kies daarnaast ook altijd voor een fluoride tandpasta, welke het tandglazuur versterkt. Voor kinderen tot en met vier jaar zijn er speciale peutertandpasta’s met minder fluoride. Vanaf vijf jaar kunnen kinderen gebruik maken van tandpasta voor volwassenen of juniortandpasta.

Voor een goede mondverzorging adviseren wij om met korte horizontale bewegingen de tanden te poetsen. De overgang tussen de tanden en het tandvlees heeft daarbij extra aandacht nodig. Voor een optimale poetstechniek plaatst u de tandenborstel in een hoek van 45 graden op uw tanden, waarna u de tandenborstel zacht heen en weer op het tandvlees beweegt zodat de tandplak zowel van het tandvlees als van de tand wordt ontdaan.

Gebruik een tandenborstel met een kleine kop en zachte haren, dit zorgt ervoor dat u overal makkelijk en pijnloos bij kunt komen.

Hou bij het tandenpoetsen een vaste volgorde aan: binnenkant, buitenkant, bovenop. Zo weet u zeker dat er niets wordt overgeslagen.

Binnenkant

Zet de tandenborstel recht op de tanden. Poets zachtjes heen en weer. Begin bij de kiezen en ga via de tanden naar de kiezen aan de andere kant. Doe dit voor de onder- en bovenkant.

Buitenkant

Poets nu op dezelfde manier je tanden aan de buitenkant, ook weer voor de onder- en bovenkant.

Bovenkant

Poets nu bovenop je tanden en kiezen. Eindig met de kauwvlakken van de kiezen.

Scroll naar boven

WIJZIGING OPENINGSTIJDEN

Gewijzigde openingstijden en telefonische bereikbaarheid donderdag en vrijdag.