E-mail

info@tandartspraktijkroele.nl

Wat doet de orthodontist

Orthodontische afwijkingen zijn het gevolg van een verkeerde groei van de kaken of afwijkingen die te maken hebben met een onregelmatige stand van het gebit. De vorm van tanden, kiezen en kaken is gedeeltelijk erfelijk bepaald. Tijdens de groeiperiode kunnen mondgewoonten de vorm van de kaken en de stand van de kiezen en tanden veranderen. Bij onregelmatigheden bij de stand van de tanden van uw kind is de orthodontist de specialist.

De orthodontist kan een beugel adviseren wanneer de tanden van uw kind scheef staan of niet goed op elkaar passen. De orthodontist maakt een afdruk van boven- en ondertanden en maakt röntgenfoto’s en gewone foto’s. Hierdoor kan de orthodontist zien welk soort beugel de beste optie is. Welke beugel uw kind krijgt, hangt dus af van wat er precies moet gebeuren. Ditzelfde geldt voor de duur van de beugelbehandeling.

Gemiddeld wordt twee jaar na het dragen van een beugel het gewenste resultaat bereikt en kan uw kind genieten van mooie rechte tanden.

Waarom naar de orthodontist?

De tandarts verwijst uw kind door naar een orthodontist omdat een scheef gebit er niet alleen minder fraai uit ziet maar ook op latere leeftijd voor klachten kan zorgen. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat kauwen minder goed lukt, tandvlees ontstoken raakt of dat de tanden sneller slijten en beschadigen.

De tandarts houdt het gebit van uw kind nauwlettend in de gaten en verwijst uw kind door naar de orthodontist zodra er een afwijkende ontwikkeling aan het gebit wordt geconstateerd. De orthodontist is de specialist voor scheve tanden en kiezen. De specialist begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Het dragen van een beugel kan veel voordelen hebben voor uw kind. Zo kan uw kind na het dragen van de beugel bijvoorbeeld makkelijker de tanden poetsen en weer beter kauwen.

Mocht een verwijzing naar de orthodontist nodig zijn dan zal de tandarts dit tijdens de halfjaarlijkse controle aan u kenbaar maken.

Scroll naar boven

WIJZIGING OPENINGSTIJDEN

Gewijzigde openingstijden en telefonische bereikbaarheid donderdag en vrijdag.